ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού COVID-19 στο Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι γεγονός, καθώς ο Μάριο Ντίαζ-Μπάλαρτ από τη Φλόριντα το ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/03, τοπική ώρα).

Ο Μάριο Ντίαζ-Μπάλαρτ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού COVID-19 στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και έτσι ο Ρεπουμπλικάνος αυτο-απομονώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού παρουσίασε συμπτώματα ύστερα από μια ψηφοφορία στο Σώμα.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη (18/03, τοπική ώρα), επισημαίνει:

«Θέλω ο καθένας να γνωρίζει ότι αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Επίσης, επιβεβαίωσε την ιατρική διάγνωση και προέτρεψε τους πολίτες να πάρουν την ασθένεια «πολύ σοβαρά».

Είπε ότι τέθηκε σε απομόνωση την περασμένη Παρασκευή και έμεινε στην Ουάσινγκτον αντί να επιστρέψει στη Νότια Φλόριντα, γιατί αυτό θα έθετε τη γυναίκα του σε κίνδυνο λόγω των προϋπαρχουσών συνθηκών. 

Ο Ντίαζ-Μπάλαρτ παρουσίασε συμπτώματα το περασμένο Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού και του πονοκεφάλου, και ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/03) ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ο εν λόγω γερουσιαστής συμμετείχε στην ψηφοφορία, την περασμένη Παρασκευή, μιας τροποποιημένης έκδοσης του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε, στη Γερουσία, την Τετάρτη (18/03), σχετικά με τη χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμειβόμενη άδεια ασθενείας και παροχές ανεργίας για τους Αμερικανούς που επλήγησαν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αρκετοί άλλοι νομοθέτες έχουν αυτοπεριοριστεί ως προληπτικό μέτρο δεδομένου ότι βρέθηκε ένας φορέας του COVID-19 αναφέρθηκε που έχει παρακολουθήσει τη διάσκεψη της CPAC, τον περασμένο μήνα, αλλά μέχρι στιγμής όλα τα τεστ έχουν βγει αρνητικά.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Αμερικανικό Κογκρέσο, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK