09:06 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 9.400, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 150.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης στην Ουάσιγκτον για την πανδημία του κορονοϊού.

Χτες, ο Αμερικανός Πρόεδρος, υπέγραψε το οικονομικό νομοσχέδιο για τον COVID-19, το οποίο είχαν υπερψηφίσει νωρίτερα τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε την Τετάρτη (18/03, τοπική ώρα), ο Λευκός Οίκος τονίζει:

«Σήμερα, υπέγραψα τον νόμο H.R. 6201, το "Families First Coronavirus Response Act". Ο νόμος καταβάλλει συμπληρωματικές πιστώσεις έκτακτης ανάγκης και άλλες αλλαγές στον νόμο για να βοηθήσει το έθνος να ανταποκριθεί στην επιδημία κορονοϊού».

Τραμπ: Με θεωρώ έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ διεμήνυσε πως θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νόμος του 1950, στον πόλεμο της Κορέας.

Οι διατάξεις του «Defence Production Act», επιτρέπουν στην κυβέρνηση της χώρας να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει πιο γρήγορα τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες, ενώ έκτοτε, ο συγκεκριμένος νόμος έχει ενεργοποιηθεί ξανά, περισσότερες από 50 φορές.

Ακόμη, ο Αμερικανός δήλωσε πως: «με θεωρώ, με κάποιον τρόπο, ως έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγουμε, πρόκειται για μια πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, κρούσματα, νεκροί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK