12:04 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Ισχυρή οδηγία εξέδωσε, την Πέμπτη (19/03), το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και έτσι συστήνεται στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω του κορονοϊού (COVID-19).

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με ανακοίνωσή του την Πέμπτη (19/03), συνέστησε στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και κάλεσε εκείνους που βρίσκονται εκτός της αμερικανικής επικράτειας να επιστρέψουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει το εξής:

«Σε χώρες όπου υπάρχουν επιλογές εμπορικής αναχώρησης, οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να μεριμνήσουν για άμεση επιστροφή στις ΗΠΑ, εκτός εάν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στο εξωτερικό για αόριστο χρονικό διάστημα. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ζουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα διεθνή ταξίδια».

​Την Τετάρτη (19/03), το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες σχετικά με τη βίζα έχουν ανασταλεί στις περισσότερες χώρες, όχι όμως και εκείνες των έκτακτων αναγκών. 

Επίσης, επετράπη στους Αμερικανούς διπλωμάτες και στις οικογένειές τους να επιστρέψουν στις ΗΠΑ εάν κρίνουν ότι βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο λόγω του κορονοϊού.

Η Ουάσιγκτον ανέστειλε, προηγουμένως, τις διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα, από όπου προήλθε η εξάπλωση του κορονοϊού, και την Ευρώπη, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πλέον ως το «επίκεντρο» της πανδημίας.

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- τουλάχιστον 13.000 κρούσματα και έχουν χάσει τη ζωή τους 175 άνθρωποι.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, ΗΠΑ, ταξιδιωτική οδηγία, ταξίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK