ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνει η Σύνοδος των G7, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (19/03, τοπική ώρα).

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ακυρώσει τη φυσική συνάντηση των G7, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ και έτσι οι ηγέτες των χωρών θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (19/03, τοπική ώρα), λόγω του κορονοϊού (COVID-19)

Ο Τζουντ Ντιρ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters:

«Για να μπορέσει κάθε χώρα να συγκεντρώσει όλους τους πόρους της για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της υγείας και της οικονομίας από τον COVID-19 και με τις οδηγίες του Προέδρου Τραμπ, ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και ο Αμερικανός εκπρόσωπος των G7 για το 2020, Λάρι Κούντλοου, ενημέρωσαν τους συναδέλφους του ότι η διάσκεψη των ηγετών των G7, που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, θα γίνει πλέον με τηλεδιάσκεψη».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε επίσης τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των G7 ότι για να συνεχιστεί ο στενός συντονισμός, ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει τους ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης τον Απρίλιο και τον Μάιο όπως έκανε αυτή την εβδομάδα».

Η ομάδα των G7 αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 13.000 κρούσματα και 170 θάνατοι λόγω του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
G7, κορονοϊός, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK