ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κρούσματα του κορονοϊού (COVID-19) στις ΗΠΑ έχουν υπερβεί τα 13.000 και οι θάνατοι ανέρχονται πια σε 200, με βάση δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) συνεχίζεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 13.000 και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 200.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που δημοσιεύονται την Παρασκευή (20/03), στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί -μέχρι στιγμής- 13.678 κρούσματα. Έτσι, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην έκτη θέση της λίστας ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στις ΗΠΑ, αφού 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα να αντεπεξέλθει στην εξάπλωση του κορονοϊού, υπέγραψε νομοσχέδιο για την οικονομική ανακούφιση των πολιτών, ο οποίος διευρύνει τις άδειες επ' αμοιβή και θα βοηθήσει στην παροχή ασφάλισης των ανέργων, ενώ εγγυάται επίσης και τους δωρεάν ελέγχους. 

Επίσης, ο Τραμπ ανέβαλε τη φυσική συνάντηση των ηγετών της ομάδας G7, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ, λόγω του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε κατάσταση πανδημίας για τον COVID-19 στις 11 Μαρτίου και, πλέον, περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως, με πάνω από 9.800 θανάτους να έχουν καταγραφεί.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK