ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός (COVID-19) έπληξε και τη NASA, αφού μηχανικός της βρέθηκε θετικός, και έτσι προχωρά στην αναστολή λειτουργίας δύο εγκαταστάσεών της.

Στο κλείσιμο δύο κέντρων παραγωγής και ελέγχου πυραύλων προχωρά η NASA από τη στιγμή που μηχανικός της βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό (COVID-19).

Τόσο το Stennis Space Center στο Μισισίπι όσο και το Michoud Assembly Facility (MAF) στη Νέα Ορλεάνη θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/03, τοπική ώρα) ο Τζιμ Μπριντενστάιν, διοικητής της NASA.

Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, το εξής:

«Η αλλαγή στο Stennis [Space Center] έγινε λόγω του αυξανόμενου αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 στην κοινότητα γύρω από το κέντρο και μια επιβεβαιωμένη περίπτωση μεταξύ της ομάδας μας».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι «οι ομάδες NASA και οι εργολήπτες θα προβούν σε μια τακτική διακοπή λειτουργίας, η οποία θα θέσει όλο το υλικό σε ασφαλή κατάσταση μέχρι να συνεχιστεί η εργασία». 

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, θα περιοριστεί στο ελάχιστο αναγκαίο και ο Μπριντενστάιν ανέφερε ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις στις αποστολές της NASA» λόγω του κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών για το διαστημόπλοιο Orion που είναι σχεδιασμένο να φέρει Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024.

Εντούτοις, χαρακτήρισε ως «κορυφαία προτεραιότητα» την υγεία των εργαζόμενων.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΗΠΑ, κορονοϊός, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK