07:41 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ - Federal Reserve - ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων νομισματικών μέτρων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω του κορονοϊού.

Έτοιμη να αγοράσει κρατικά ομόλογα, απεριορίστου ύψους, δηλώνει η Federal Reserve, σε μία προσπάθεια στήριξης της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την άρση κάθε περιορισμού στο πρόγραμμα πιστωτικής επέκτασης. 

Αυτό, επί της ουσίας, σημαίνει την απεριόριστη ροή χρημάτων από την κεντρική τράπεζα στις επιχειρήσεις, μέσω της αγοράς εταιρικών και κρατικών ομολόγων.

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο» επεσήμανε, σε ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και πρόσθεσε: «Άμεση προτεραιότητα είναι η φροντίδα όλων όσων επηρεάζονται και η οριοθέτηση της εξάπλωσης του ιού».

Προανήγγειλε δε, «επιθετικές πολιτικές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» για τον περιορισμό των απωλειών σε θέσεις εργασίας και εισόδημα.

Οι πολιτικές αυτές, αφορούν τις καθημερινές αγορές κρατικών ομολόγων, αξίας 75 δισ. δολαρίων, καθώς και στεγαστικών τραπεζικών δανείων, αξίας 50 δισ. δολαρίων. Τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν το διάστημα έως την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα είχε δεσμευτεί για συνολικές αγορές ομολόγων 500 δισ. δολαρίων και στεγαστικών δανείων 200 δισ. δολαρίων.

Παρά τη δέσμευση της Federal Reserve, ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street άνοιξαν με απώλειες της τάξης του 1,5%. Από την πλευρά του, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου κατέγραψε μικρή αποκλιμάκωση.

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ΗΠΑ, Federal Reserve, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK