ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα ζευγάρι από την Αριζόνα των ΗΠΑ αποφάσισε να καταναλώσει καθαριστικό υγρό που χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία, επειδή εμπεριείχε φωσφορική χλωροκίνη.

Με την ίδια του τη ζωή «πλήρωσε» ένας Αμερικανός από την Αριζόνα την προτροπή ορισμένων για κατανάλωση χλωροκίνης ως αντίδοτο στην πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι, ηλικίας περίπου 60 ετών, αποφάσισε να καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, μόνο και μόνο επειδή εμπεριέχει… χλωροκίνη.

Πρόκειται για μία ουσία φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ενώ αυτή τη στιγμή ελέγχεται ως πιθανό φάρμακο εναντίον του COVID-2019.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως «θείο δώρο» τη συγκεκριμένη ουσία, η οποία δοκιμάζεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ιού.

Το ζευγάρι - μετά την κατανάλωση της φωσφορικής χλωροκίνησης - αισθάνθηκε δυσφορία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει και η γυναίκα να εισαχθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει σπεύσει να «μετριάσει» τον ενθουσιασμό του Τραμπ για τη χλωροκίνη, διευκρινίζοντας ότι οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να υποβάλλεται σε δοκιμές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

«Η χλωροκίνη, ανθελονοσιακό φάρμακο, δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού» SARS-CoV-2, τονίζει , από την πλευρά του, το νοσοκομείο Μπάνερ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία, αλλά ούτε εμβόλιο για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη του COVID-19.

Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν υπάρχοντα σκευάσματα και εργάζονται πάνω σε πειραματικά φάρμακα και εμβόλια, με στόχο την εξεύρεση των κατάλληλων «απαντήσεων».

«Με δεδομένη την αβεβαιότητα γύρω από την COVID-19, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να βρει τρόπους να προλάβει ή να θεραπεύσει τον ιό, αλλά η αυτοθεραπεία με φάρμακα δεν είναι σωστός τρόπος να γίνει αυτό» επισημαίνει ο Δρ. Ντάνιελ Μπρουκς, διευθυντής του κέντρου ενημέρωσης για τις δηλητηριάσεις και τις φαρμακευτικές ουσίες στο νοσοκομείο Μπάνερ.

Ο Δρ. Μπρουκς, μάλιστα, προτρέπει την ιατρική κοινότητα να μην συνταγογραφεί σκευάσματα με δραστική ουσία τη χλωροκίνη σε ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

«Το τελευταίο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι να πλημμυρίσουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με ασθενείς που θεώρησαν ότι ανακάλυψαν κάποια γενική και αόριστη και άκρως ριψοκίνδυνη θεραπεία, που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους» καταλήγει.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
θεραπεία, εμβόλιο, γιατροί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, κοροναϊός, κορονοϊός, φάρμακα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK