09:41 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 21
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να επαναξιολογηθούν οι υφιστάμενοι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού, εκτιμώντας ότι η θεραπεία της νόσου δεν θα πρέπει να είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση πως περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εάν οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρθούν σύντομα, προκαλώντας μια βαθιά ύφεση.

«Η χώρα μας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά. Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Και πάλι, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι - κατά τη γνώμη μου περισσότεροι άνθρωποι - θα πεθάνουν αν επιτρέψουμε αυτό να συνεχιστεί. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά» δήλωσε ο κ. Τραμπ μιλώντας στο Fox News την Τρίτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα του άρεσε πολύ να αρθούν οι περιορισμοί πριν από το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πεθαίνουν από άλλες ασθένειες και περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της εποχικής γρίπης και των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά «δεν κλείνουμε τη χώρα», όπως είπε.

Η Αμερική, δήλωσε, «δεν έχει κατασκευαστεί για να κλείνει. Μπορείτε να καταστρέψετε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο, κλείνοντας την».

«Θα το αξιολογήσουμε την εποχή εκείνη και θα δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο αν χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά πρέπει να ανοίξουμε αυτή τη χώρα. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά πολύ νωρίτερα από ό, τι σκέφτονται οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κ. Τραμπ, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να «χάσουν μια Boeing» και άλλες εταιρείες. «Αν χάσουμε αυτές τις εταιρείες μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκατομμύρια θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

​Νωρίτερα την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαβεβαίωσε τις επιχειρήσεις πως δεν βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας.

Το δεκαπενθήμερο σχέδιο του Λευκού Οίκου συμβουλεύει να αποφεύγονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων και να μένουν οι ασθενείς και όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο στο σπίτι.

Σε πολιτειακό επίπεδο, ωστόσο, ορισμένες περιοχές, όπως η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη, το Οχάιο και το Ιλινόις, έχουν εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, Ντόναλντ Τραμπ, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK