ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής ομογένειας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Και Έλληνες ομογενείς συγκαταλέγονται στους νεκρούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και δη, στη Νέα Υόρκη, η οποία δέχεται το μεγαλύτερο «κύμα» της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην αμερικανική μητρόπολη, Κωνσταντίνος Κούτρας, έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς Έλληνες.

«Έχουμε θρηνήσει, ήδη, επτά θύματα από την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αυτά που γνωρίζουμε εμείς, διότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε. Η ομογένεια μετρά, ήδη, αρκετούς νεκρούς» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στον «αγώνα» που δίνουν οι γιατροί της ομογένειας, οι οποίοι συνδράμουν με τη σειρά τους στην αντιμετώπιση του COVID-19.

Κληθείς δε, να περιγράψει την κατάσταση στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κούτρας ήταν σαφής:

«Η σημερινή εικόνα της Νέας Υόρκης δεν είναι η εικόνα της πόλης που ξέραμε. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει καθόλου κίνηση, ενώ το πλωτό νοσοκομείο με τις 1.000 κλίνες που έχει δέσει, φέρνει μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης υπερβαίνει τους 1.300, ενώ συνολικά στις ΗΠΑ ξεπερνάει τους 5.100. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα αριθμούν σε πάνω από 215.000.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, Νέα Υόρκη, ομογένεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK