ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 20
Βρείτε μας

Μέχρι και 150.000 νεκρούς από τον κορονοϊό (COVID-19) στις ΗΠΑ προέβλεψε έκθεση του αμερικανικού στρατού για το χειρότερο σενάριο, η οποία συντάχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και ο στρατός των ΗΠΑ εκτίμησε, τον Φεβρουάριο, ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 150.000 στο χειρότερο σενάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Daily Beast» που επικαλείται εικόνα του σχετικού εγγράφου, το οποίο συντάχθηκε στις 3 Φεβρουαρίου από τον σχηματισμό του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιος για την εσωτερική άμυνα, πρόκειται για το χειρότερο σενάριο με βάση «προβολές» των στοιχείων θνησιμότητας.

Η έκθεση ανέφερε ότι με βάση την ευκολία της μετάδοσης του ιού, σε συνδυασμό με τις ασυμπτωματικές του ιδιότητες μεταξύ ορισμένων φορέων, μέχρι 80 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να μολυνθούν, 15-25 εκατομμύρια άνθρωποι να χρειαστούν φροντίδα και 300.000-500.000 να χρειαστούν νοσηλεία.

​Το έγγραφο προετοιμάστηκε για τον επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγό Τέρενς O'Σόνεσι, και την Αντιστράτηγο της Βόρειας Διοίκησης, Λόρα Ρίτσαρντσον.

Το χειρότερο σενάριο ίσως είναι ακόμα χειρότερο

Πάντως, τα δεδομένα ενδεχομένως να είναι ακόμα χειρότερα, αφού ο δρ. Άντονι Φόσι, Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και μέλος στην Task Force που έχει συγκροτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό, υπολόγισε ότι οι θάνατοι μπορεί να κυμανθούν από 100.000 έως 240.000 ακόμα και αν η χώρα ακολουθήσει τις υπάρχουσες οδηγίες προστασίας. 

Αυτή η εκτίμηση, μάλιστα, είναι κατά 40% υψηλότερη από εκείνη του Πενταγώνου. Ο κ. Φόσι έχει, επίσης, προειδοποιήσει ότι ο COVID-19 θα μπορούσε να γίνει τακτικός και εποχικός ιός.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει δεσμευθεί πως θα κάνει ό,τι μπορεί ούτως ώστε ο αριθμός των νεκρών να παραμείνει κάτω από τις 200.000 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 236.000 κρούσματα και τουλάχιστον 5.648 θάνατοι.

Έλλειψη πόρων στον στρατό

Ο COVID-19 έχει χτυπήσει και τον αμερικανικό στρατό, οδηγώντας στην ακύρωση ασκήσεων στο εξωτερικό καθώς στην επιβολή καραντίνας. Την περασμένη εβδομάδα, το Πεντάγωνο διέταξε διοικητές σε βάσεις ανά τον κόσμο να σταματήσουν να αναφέρουν νέα κρούσματα στο προσωπικό, με πάνω από 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ και στελέχη να πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί μέχρι και τη Δευτέρα. 

Τον περασμένο μήνα, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι παρόλο που ο στρατός ήταν «έτοιμος, πρόθυμος και ικανός να στηρίξει τις πολιτικές αρχές» με οποιονδήποτε τρόπο, οι πόροι του ήταν περιορισμένοι, με το προϋπολογισμό των 686 δισεκατομμυρίων δολαρίων να επαρκεί μόνο για 36 νοσοκομεία, και τους ιατρικούς πόρους του να προσανατολίζονται για την αντιμετώπιση ατυχημάτων σε πεδία μάχης και όχι μολυσματικών ασθενειών.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
νεκροί, θάνατοι, στρατός, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK