ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ιδιαίτερη θεραπεία με πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό (COVID-19) δίνουν σε νοσούντες, στις ΗΠΑ.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η επιστημονική κοινότητα για να βρει τόσο την κατάλληλη θεραπεία όσο και το εμβόλιο για τον κορονοϊό (COVID-19), ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Έτσι, γιατροί στη Νέα Υόρκη, στο Χιούστον και στο Ρότσεστερ χρησιμοποιούν θεραπεία με πλάσμα, δηλαδή με ουσία που έχει ληφθεί από ένα άτομο το οποίο έχει αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της στις 24 Μαρτίου:

«Είναι πιθανό ότι το πλάσμα, το οποίο έχει ληφθεί από ένα άτομο το οποίο έχει αναρρώσει πλήρως, περιέχει αντισώματα στον SARS-CoV-2 δηλαδή από τον ιό που προκαλεί τον COVID-19, μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης».

Η διαδικασία έχει μελετηθεί κατά τη διάρκεια άλλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του ιού της γρίπης H1N1 και της επιδημίας SARS. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν η μέθοδος είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση όλων των νόσων.

Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της FDA, το νοσοκομείο του Χιούστον άρχισε την πρόσληψη δοτών πλάσματος και προχώρησε στην πρώτη μεταφορά στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το «USA Today». 

Παρά το μυστήριο για το εάν η θεραπεία θα είναι αποτελεσματική στους ασθενείς με COVID-19, ο Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt, δήλωσε ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε αυτή τη στιγμή της κρίσης.

Αντίστοιχα, το Ιατρικό Κέντρο Σινάι στη Νέα Υόρκη άρχισε τις δικές του δοκιμές το περασμένο Σάββατο. Η Άνια Βάινμπεργκ, παθολόγος στο κέντρο όπου διευθύνει και το πρόγραμμα αντισωμάτων ορού, δήλωσε στο «USA Today» ότι «τίποτα δεν είναι αρκετά γρήγορο» κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Η Βάινμπεργκ, επίσης, εξήγησε ότι το εν λόγω προτζέκτ, το οποίο καθορίζει αν ένα άτομο είναι επιλέξιμο για δωρεά πλάσματος, ήταν επιτυχές.

Ο Μάικλ Τζόινερ, καθηγητής Αναισθησιολογίας, ο οποίος βοήθησε στη διεξαγωγή δοκιμών στην κλινική της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ, επισήμανε στο προαναφερθέν μέσο ότι κανείς δεν αναμένει ότι η θεραπεία θα έχει «επίδραση "τύπου Λαζάρου" στους ασθενείς».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
κορονοϊός, θεραπεία, ΗΠΑ, ασθενείς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK