15:55 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η εξαγωγή σπάνιων ιατρικών προμηθειών αναμένεται να απαγορευτεί, λόγω του κορονοϊού (COVID-19), ύστερα από σχετικό διάταγμα που θα υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ όπως δήλωσε ο ίδιος την Παρασκευή (03/04, τοπική ώρα).

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό (COVID-19) που έγινε την Παρασκευή (03/04, τοπική ώρα), είπε πως θα υπογράψει διάταγμα έτσι ώστε να απαγορευθούν οι εξαγωγές σπάνιων ιατρικών προμηθειών.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε:

«Θα υπογράψω, επίσης, μια οδηγία που επικαλείται τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής για να απαγορεύσει την εξαγωγή σπάνιων υγειονομικών και ιατρικών προμηθειών από αδίστακτους παράγοντες και κερδοσκόπους. Ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας θα συνεργαστεί με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) για να απαγορεύσει την εξαγωγή χειρουργικών μασκών, γαντιών και άλλων ατομικών προστατευτικών μέσων. Χρειαζόμαστε αυτά τα υλικά άμεσα για εσωτερική κατανάλωση».

Τι είπε για τη χρήση χειροποίητων μασκών

Ακόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στη χρήση χειροποίητης προστατευτικής μάσκας και έδειξε στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για οδηγίες. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ τόνισε το εξής:

«Απλά δεν θέλω να φορέσω μία [μάσκα]. Κάθομαι στο Οβάλ Γραφείο, πίσω από αυτό το όμορφο μεγάλο αποφασιστικό γραφείο, και νομίζω ότι να φορούσα μάσκα καθώς χαιρετώ προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες -- δεν ξέρω, δεν το φαντάζομαι για εμένα».

Επίσης, έστειλε και μήνυμα για παραμονή στο σπίτι, λέγοντας:

«Μείνετε σπίτι! Αυτό τελειώνει. Αυτό θα τελειώσει. Θα δείτε μερικά κακά πράγματα και, στη συνέχεια, θα δείτε κάποια πραγματικά καλά πράγματα. Βελτιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Αυτό προκλήθηκε τεχνητά».

Ο κορονοϊός και η αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου

Οι τιμές στον τομέα των πετρελαιοειδών έχουν επηρεαστεί και από την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως η αμερικανική αγορά δεν πρόκειται να διαταραχθεί.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε σχετικά:

«Συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες Ενέργειας και τους εργαζόμενους, θα διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έχουν καταγράψει περισσότερα από 270.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 7.000 θανάτους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK