06:57 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Στις νέες οδηγίες που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την ανάσχεση του κορονοϊού συμπεριλαμβάνεται και το να φορά κανείς μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον κορονοϊό την Παρασκευή συνιστώντας στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο πρόεδρος, ωστόσο δήλωσε αμέσως ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ακολουθήσει ο ίδιος τη συμβουλή, λέγοντας: «Επιλέγω να μην το κάνω».

Η νέα οδηγία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενθαρρύνει τους ανθρώπους, ειδικά σε περιοχές που επλήγησαν από την εξάπλωση του κορονοϊού, να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα στοιχειώδη ως μέτρα προστασίας, όπως μπλουζάκια, μπαντάνες και μη ιατρικές μάσκες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Τραμπ από την άλλη, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να καλύπτει το πρόσωπό του, ενώ συνομιλεί με παγκόσμιους ηγέτες στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι μια σύσταση, το συνιστούν,» είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Απλά εγώ δεν θέλω να φορέσω».

Η νέα οδηγία, εν μέσω των ελλείψεων σε μάσκες σε άλλα μέρη του κόσμου, δημιουργεί ανησυχίες ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ασθένεια, ΗΠΑ, COVID-19, κορονοϊός, μάσκα, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK