19:52 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Την ανάπτυξη 1.000 ατόμων του στρατιωτικού προσωπικού στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε, το Σάββατο (04/04), ο Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού (COVID-19).

Ο κορονοϊός (COVID-19) πλήττει τις ΗΠΑ και, μάλιστα, η Νέα Υόρκη είναι από τις μεγαλύτερες εστίες της πανδημίας στη χώρα, γι' αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, το Σάββατο (04/04), πως θα αναπτύξει 1.000 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού στην πόλη.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται κυρίως για στρατιωτικούς ιατρούς και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησής τους εάν κριθεί απαραίτητο στη μάχη καταπολέμησης του κορονοϊού. 

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) και το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ (HHS) παρήγγειλαν την παραγωγή 180 εκατομμυρίων μασκών, με τη συνεργασία της εταιρείας «3Μ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε, επίσης, ότι τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για τον Κορονοϊό συνεργάζονται με νοσοκομεία και διανομείς για να διασφαλίσουν ότι δίδεται προτεραιότητα σε όσους έχουν την υψηλότερη ανάγκη. Επίσης, υόνισε ότι 29 εκατομμύρια δόσεις αντι-ελονοσιακών φαρμάκων πρέπει να αποθηκεύονται στο εθνικό στρατηγικό απόθεμα για ασθενείς με COVID-19.

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, λέγοντας:

«Αυτή θα είναι ίσως η πιο δύσκολη εβδομάδα, μεταξύ αυτής της εβδομάδας και της επόμενης εβδομάδας, θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι, δυστυχώς, αλλά πολλοί λιγότερο θάνατοι από ό,τι αν αυτό δεν γινόταν, αλλά θα υπάρξουν θάνατοι».

Πάντως, μέχρις στιγμής, βάσει των δεδομένων του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 8.100 νεκροί.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κορονοϊός, ΗΠΑ, στρατός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK