ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Από τον κορονοϊό (COVID-19) μολύνθηκε ο καπετάνιος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt», Μπρετ Κρόζιερ, ο οποίος -με επιστολή σε ανωτέρους του- ζήτησε την εκκένωση του πλοίου, το αίτημά του έγινε αποδεκτό, αλλά απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt», Μπρετ Κρόζιερ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό (COVID-19), όπως αναφέρουν οι «New York Times».

Ειδικότερα, δύο συμμαθητές του Κρόζιερ στη Ναυτική Ακαδημία, οι οποίοι είναι κοντά σε αυτόν και στην οικογένειά του, δήλωσαν στην εφημερίδα, την Κυριακή (05/04), ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τους συμμαθητές του, ο Κρόζιερ άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα προτού χάσει τη διοίκηση του αεροπλανοφόρου, δηλαδή πριν από την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο (04/04), είχε υπεραμυνθεί της απομάκρυνσης του Κρόζιερ, δηλώνοντας:

«Εδώ έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο, με χιλιάδες ανθρώπους και είχατε περίπου 120 που μολύνθηκαν και υποθέτω ότι ο καπετάνιος σταμάτησε στο Βιετνάμ και οι άνθρωποι αποβιβάστηκαν στο Βιετνάμ, δεν το κάνεις αυτό εν μέσω της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι -μέχρι στιγμής- έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 114 κρούσματα COVID-19 μεταξύ των ναυτών του αεροπλανοφόρου. Επίσης, ο Κρόζιερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την εκκένωση του «Theodore Roosevelt».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
αεροπλανοφόρο, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK