06:23 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (313)
0 12
Βρείτε μας

Η Βενεζουέλα βρίσκεται εν μέσω κρίσης που κλιμακώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας ώστε να διώξει τον εκλεγέντα πρόεδρο Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν την πρεσβεία στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Ζήτησα από την ομάδα μου να επικαιροποιήσουν τα σχέδια επαναλειτουργίας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να την ξανανοίξουμε μόλις ο (σ.σ. πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς) Μαδούρο αποχωρήσει και είμαι σίγουρος ότι θα υψώσουμε ξανά τη σημαία στο Καράκας» δήλωσε ο Πομπέο. 

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής κλιμακώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας ώστε να διώξει τον εκλεγέντα πρόεδρο Μαδούρο.

Διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ στήριξαν τον Γκουάιδο ως επικεφαλής της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος από την πλευρά του υποστήριξε πως ο Γκουάιδο ενεργεί κατ’ εντολήν των ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε πως οργάνωσαν το πραξικόπημα, ώστε να έχουν πρόσβαση στο πετρελαϊκό απόθεμα της χώρας.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (313)
Tags:
Χουάν Γκουαϊδό, Νικολάς Μαδούρο, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK