05:07 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ενίσχυση των εταιρειών πετρελαίου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε, την Τετάρτη (29/04, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποθήκευση επιπλέον 100 εκατ. βαρελιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε, την Τετάρτη (29/04, τοπική ώρα), την αποθήκευση επιπλέον 100 εκατομμυρίων βαρελιών προκειμένου να σωθούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών. 

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε το εξής κατά την ημερήσια ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 στον Λευκό Οίκο:

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τις πετρελαϊκές εταιρείες μας να μπουν σε μπελάδες. Έχουμε σώσει τις αεροπορικές εταιρείες. Έχουμε σώσει άλλες βιομηχανίες».

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η βοήθεια για τις εταιρείες πετρελαίου θα προκύψει «σύντομα» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Άλλωστε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, πρόσφατα, είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την ενίσχυση των στρατηγικών αποθεμάτων τους.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε πει τη Δευτέρα (20/04):

«Γεμίζουμε τα εθνικά μας αποθέματα πετρελαίου. Προσπαθούμε να βάλουμε έως και 75 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθεματικά. Αυτό θα τα έφτανε στην κορυφή και θα ήταν η πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν, διευκρίνισε ότι η βοήθεια που παρέχεται στις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας, δεν σχετίζεται με διάσωση και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κάτι παρόμοιο με την αποθήκευση «αρκετών εκατοντάδων» βαρελιών πετρελαίου στο στρατηγικό απόθεμα της χώρας.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, αποθέματα, Πετρέλαιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK