06:35 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για έναν «σούπερ ντούπερ πύραυλο» που κατασκευάζουν οι ΗΠΑ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως είναι 17 φορές πιο γρήγορος από κάθε άλλο πύραυλό της.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν έναν υπερηχητικό πύραυλο που είναι 17 φορές ταχύτερος σε σύγκριση με τον ταχύτερο πύραυλο που διαθέτει σήμερα ο στρατός. 

«(Κατασκευάζουμε) αυτή τη στιγμή απίστευτο στρατιωτικό εξοπλισμό... Έχουμε, (αυτό που) αποκαλώ Σούπερ Ντούπερ πύραυλο και άκουσα τις προάλλες (ότι είναι) 17 φορές πιο γρήγορος απ' ό,τι έχουν τώρα, αν πάρει τον ταχύτερο πύραυλο που έχουμε τώρα» είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πύραυλος πρέπει να είναι ανώτερος από τους πυραύλους που αναπτύσσονται από τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι ρωσικές και κινεζικές επιδείξεις των νέων υπερηχητικών πυραύλων τα τελευταία χρόνια ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξαναξεκινήσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ρωσικός Sarmat. ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος, ο οποίος θα είναι ικανός να μεταφέρει τα -επόμενης γενιάς- υπερηχητικά συστήματα μάχης.

Ο RS-28 Sarmat, ένας βαρύς θερμοπυρηνικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM), είναι ένα από τα νέα όπλα στο στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2018.

Tags:
Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, αντιαρματικός πύραυλος, διηπειρωτικός πύραυλος, υπερηχητικοί πύραυλοι, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK