10:35 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές και στενών συγγενών τους που υποστηρίζουν ότι το προϊόν προκάλεσε καρκίνο καθώς είναι επιμολυσμένο με αμίαντο.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις του παιδικού ταλκ στις ΗΠΑ και τον Καναδά, υποστηρίζοντας ότι η ζήτηση έχει «κατρακυλήσει» μετά την «παραπληροφόρηση», όπως τη χαρακτηρίζει, για την ασφάλεια του προϊόντος και το μπαράζ αγωγών.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές και στενών συγγενών τους που υποστηρίζουν ότι το προϊόν προκάλεσε καρκίνο καθώς είναι επιμολυσμένο με αμίαντο, γνωστή καρκινογόνος ουσία. Αρκετοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια στο Νιού Τζέρσεϊ. 

«Μακάρι να ζούσε  η μητέρα μου για να δει αυτή την ημέρα» δήλωσε η Κρίσταλ Ντεκάρντ, η μητέρα της οποίας, Νταρλίν Κόκερ, νόσησε με μεσοθηλίωμα, που, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια, προκλήθηκε από το ταλκ. Απέσυρε την αγωγή κατά της εταιρείας το 1999 καθώς έχασε τον δικαστικό αγώνα που θα υποχρέωνε την Johnson & Johnson να αποκαλύψει εσωτερικά έγγραφα. Η Κόκερ κατέληξε το 2009.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει ότι «παραμένει σταθερά σίγουρη για την ασφάλεια του ταλκ Baby Powder» επικαλούμενη «επιστημονικές έρευνες δεκαετιών».

Εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, ένορκες καταθέσεις και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον από το 1971 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ακατέργαστο ταλκ και οι σκόνες της κάποιες φορές βγήκαν θετικές σε μικρές ποσότητες αμιάντου.

Tags:
ταλκ, Καναδάς, ΗΠΑ, αγωγή, καταναλωτές, παιδιά, Johnson & Johnson
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK