04:14 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (549)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος,Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας ένα ιδιαίτερο σκεπτικό, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων χαρακτηρίζοντάς τον «παράσημο».

«Παράσημο» χαρακτήρισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατ. σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων καθώς η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τις ΗΠΑ στην πρώτη, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε μεταξύ άλλων ότι αυτή η «πρωτιά» είναι παράσημο, γιατί δείχνει ότι στη χώρα γίνονται τα περισσότερα τεστ.

«Παρεμπιπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή, ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους» είπε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ.

«Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό, γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια, θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» ανέφερε ο Τραμπ εξηγώντας το σκεπτικό του.

Για τη Βραζιλία δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων τονίζοντας:

«Το εξετάζουμε. Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες... Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία».
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (549)
Tags:
κρούσματα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK