ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για κατάχρηση των όρων της συνθήκης, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα περιορίζει άδικα τις πτήσεις των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενημερώσουν αύριο, Παρασκευή, τη Ρωσία σχετικά με το σχέδιό τους να αποσυρθούν από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Οι New York Times επικαλούνται ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ σε δημοσίευμά τους σχετικά με την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών.

Τον Μάρτιο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ είναι ανήσυχες για τη συνθήκη «όπως ισχύει τώρα», συμπεριλαμβανομένων των ορίων που τίθενται σε πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, δύο αποσχισμένες δημοκρατίες από τη Γεωργία που αναγνωρίζονται από τη Μόσχα –και όχι από την Ουάσιγκτον- ως ανεξάρτητες χώρες.

Τι προβλέπει η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών

Η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2002, ορίζει ένα πρόγραμμα πτήσεων αεροπλάνων χωρίς όπλα σε ολόκληρη την επικράτεια των κρατών που είναι μέλη της συμφωνίας.

Η πρόθεση του κ. Τραμπ να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών θα θεωρηθεί ως πρόσθετη απόδειξη ότι θέλει επίσης να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συνθήκη New Start, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει με απάντηση εάν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, συνθήκη, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK