20:05 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Προς νέο πακέτο μέτρων στήριξης εν μέσω του κορονοϊού οδεύουν οι ΗΠΑ καθώς, την Πέμπτη (21/05), ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Οι ΗΠΑ ίσως χρειαστούν ακόμα ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης και στήριξης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, την Πέμπτη (21/05), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εγκατάσταση της Ford στο Μίσιγκαν. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δεν απέκλεισε νέο πακέτο μέτρων στήριξης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Τραμπ σχολίασε το εξής:

«Νομίζω ότι θα το κάνουμε, νομίζω ότι θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους, θα πάρουμε κάποια χρήματα για αυτούς».

Βέβαια, δεν αναφέρθηκε στο τι θα ήθελε να περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων και αρκέστηκε στο να πει πως η διοίκησή του έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη βδομάδα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο μέτρων ανακούφισης ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αναμένεται να απορριφθεί από τη Γερουσία.

Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, διότι -μεταξύ άλλων- χορηγεί κίνητρα για πληρωμές σε μετανάστες χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ, επιβάλλει απαγόρευση ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές ασφάλισης υγείας χαμηλότερου κόστους και εξαλείφονται οι απαιτήσεις ταυτοποίησης των ψηφοφόρων.

Πάντως, στις ΗΠΑ, έχουν εγκριθεί ήδη πακέτα μέτρα στήριξης ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tags:
μέτρα στήριξης, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK