05:15 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρόεδροι τεσσάρων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλαν κοινή επιστολή στον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «παρέχει ή πωλεί αναπνευστήρες σε άλλες χώρες ως δώρα ή χάρες, για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα».

Έκθεση για τις πρόσφατες συνομιλίες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν οι πρόεδροι τεσσάρων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Σε κοινή επιστολή τους στον Λευκό Οίκο, κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «παρέχει ή πωλεί αναπνευστήρες σε άλλες χώρες ως δώρα ή χάρες, για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα».

«Δεν φαίνεται ότι η κυβέρνησή σας έχει κάποια διαδικασία χάραξης πολιτικής για να καθορίσει εάν αυτοί οι αναπνευστήρες πηγαίνουν στις χώρες όπου χρειάζονται περισσότερο και εάν η παράδοσή τους θα προωθήσει τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική», αναφέρεται στην επιστολή.

«Αντ 'αυτού, φαίνεται ότι μπορεί να παρέχετε ή να πωλείτε αναπνευστήρες σε άλλες χώρες ως δώρα ή προνόμια για την εξυπηρέτηση των πολιτικών ή προσωπικών σας συμφερόντων χωρίς καμία ουσιαστική στρατηγική αιτιολόγηση» σημειώνεται στην επιστολή.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι είναι δεν είναι πρέπον ο κ. Τραμπ να παρέχει βοήθεια στη Ρωσία όταν οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στον κόσμο.

Οι νομοθέτες ζητούν έως τις 4 Ιουνίου έγγραφα επί των συζητήσεων για τους αναπνευστήρες, συμπεριλαμβανομένων περιλήψεων των συνομιλιών μεταξύ του κ. Τραμπ και του κ. Πούτιν, αλλά και τιμολόγια αποστολής.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK