09:52 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε το Twitter ότι «πνίγει» την ελευθερία του λόγου, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο, μετά τη σήμανση της πλατφόρμας κάτω από tweets του.

Συνέχεια στις επικρίσεις του κατά του Twitter έδωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας το –όπως και συνολικά τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης– ότι επιχειρούν να φιμώσουν τους Συντηρητικούς.

​Προειδοποίησε δε ότι αυτός και οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες θα «τα ρυθμίσουν ή θα τα κλείσουν (σ.σ. τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), πριν επιτρέψουμε αυτό να συμβεί».

«Είδαμε τι προσπάθησαν να κάνουν και απέτυχαν, το 2016» έγραψε ο κ. Τραμπ αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια πιο εξελιγμένη εκδοχή αυτού να ξανασυμβεί» πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο κ. Τραμπ κατηγόρησε το Twitter για παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, καθώς και ότι «φιμώνει τον ελεύθερο λόγο».

Προειδοποιητική σήμανση του Twitter

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Τραμπ έκανε σχόλια για την πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία σχεδιάζει να επεκτείνει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού. Ο κ. Τραμπ δήλωσε πως η ταχυδρομική ψηφοφορία θα οδηγήσει σε «στημένες» εκλογές.

Το εργαλείο διασταύρωσης του Twitter, προειδοποίησε τους χρήστες πως ο κ. Τραμπ λανθασμένα ισχυρίστηκε ότι τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια θα οδηγήσουν σε «στημένες» εκλογές.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση  του Twitter για διασταύρωση στοιχείων
© Φωτογραφία : Twitter/@realDonaldTrump
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση του Twitter για διασταύρωση στοιχείων

Η εταιρεία δήλωσε, σύμφωνα με διασταυρώσεις στοιχείων, πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια μπορούν να συνδεθούν με απάτη στην ψηφοφορία.

Η εταιρεία επίσης προειδοποίησε τους χρήστες πως ο κ. Τραμπ λανθασμένα ισχυρίστηκε ότι η Καλιφόρνια θα στείλει ταχυδρομικά ψηφοδέλτια σε οποιονδήποτε κατοικεί στην πολιτεία. Το Twitter διευκρίνισε πως μόνο καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα λάβουν ταχυδρομικά ψηφοδέλτια.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (94)
Tags:
πλατφόρμα, κοινωνικά μέσα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, social media, Twitter, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK