15:42 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ουάσινγκτον και Πεκίνο προχώρησαν πριν λίγο καιρό στη Φάση 1 μιας συμφωνίας για το εμπόριο, ωστόσο τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα μετά την επιδείνωση των σχέσεών τους.

Μετά τη Φάση 1 για το εμπόριο που συμφωνήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι δύο χώρες δείχνουν να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι ξεκίνησε την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έπληξε σοβαρά την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Πεκίνο έχει αρχίσει να προειδοποιεί με «ήσυχο τρόπο» την Ουάσινγκτον ότι οι αγορές στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας «Φάση 1», που περιλαμβάνει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα, θα μπορούσαν να σταματήσουν εάν οι ΗΠΑ ξεπεράσουν τις «κόκκινες γραμμές» της.

Με τις «κόκκινες γραμμές» η Κίνα εννοεί την ανάμειξη των ΗΠΑ σε θέματα που η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί «εκτός ορίων».

Μεταξύ των ζητημάτων που είναι ευαίσθητα για το Πεκίνο, είναι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και οι δεσμοί των ΗΠΑ με την Ταϊβάν.

Η Ουάσινγκτον διατηρεί σχετικά στενούς δεσμούς με την Ταϊβάν, ένα νησί που η Κίνα θεωρεί μέρος της δικής της επικράτειας, αλλά το οποίο επί του παρόντος δεν ελέγχει.

Οι ΗΠΑ συζητούν την πώληση όπλων με το νησί και ασκούν πίεση στην Κίνα για να επιτρέψει στην Ταϊβάν να εκπροσωπηθεί στον ΠΟΥ ως ξεχωριστό κράτος.

Αυτή η στάση συμπεριφοράς έρχεται σε άμεση αντίθεση με την «πολιτική της Κίνας», που υιοθετήθηκε από τις ΗΠΑ και την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας στο παρελθόν, υποστηρίζει το Πεκίνο.

Tags:
Wall Street Journal, Δασμοί, εμπόριο, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK