19:43 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανησυχία του επικεφαλής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Η ραγδαία αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα», προειδοποίησε σήμερα ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές» επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορονοϊό του Λευκού Οίκου, αφού λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Μάικ Πενς, επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο επιστήμονας ζήτησε κυρίως από τους νέους να σκεφτούν την ατομική ευθύνη τους, επισημαίνοντας πως ζουν σε μια «διασυνδεδεμένη» κοινωνία.

«Εάν μολυνθείτε, θα μολύνετε κάποιον άλλο, που θα μολύνει με τη σειρά κάποιον άλλο».
«Και στο τέλος, θα μολύνετε κάποιον ευάλωτο, ίσως μια γιαγιά, έναν παππού, έναν θείο σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ένα παιδί με λευχαιμία».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς επιχείρησε να μεταδώσει μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως σε 34 πολιτείες φαίνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να σταθεροποιείται.

Ωστόσο, ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλες στρατηγικές προστασίας.

Tags:
κρούσματα, COVID-19, Μάικ Πενς, πολιτεία, πανδημία, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK