11:44 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπράιαν Χουκ, τάχθηκε εναντίον της άρσης του εμπάργκο όπλων στο Ιράν, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αστάθεια.

Κάθετα εναντίον της άρσης του εμπάργκο όπλων στο Ιράν εμφανίστηκε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπράιαν Χουκ.

«Η άρση του εμπάργκο θα ενισχύσει το (σ.σ. ιρανικό) καθεστώς και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αστάθεια στην περιοχή» τόνισε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, το εμπάργκο όπλων έχει περιορίσει την ικανότητα της Τεχεράνης, η οποία αδυνατεί «να αναβαθμίσει τα οπλικά της συστήματα, να εξαγάγει τις τεχνολογίες της, καθώς και να βελτιώσει τις ναυτικές ικανότητές της».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ–Ιράν διερρήχθησαν το 2018, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση της Ουάσινγκτον από τη διεθνή συμφωνία του 2015 και την επαναφορά των οικονομικών κυρώσεων.

Έναν χρόνο αργότερα, η Τεχεράνη ξεκίνησε τη μερική αναστολή της τήρησης των δεσμεύσεων της διεθνούς συμφωνίας, παρά την περί αντιθέτου επιθυμία της.

Tags:
JCPOA, εμπάργκο, όπλο, όπλα, ΗΠΑ, κυρώσεις κατά Ιράν, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK