19:06 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βέλη κατά του Πεκίνου εξαπέλυσε, σήμερα (29/06), ο Μάικ Πομπέο για τις τακτικές που υποτίθεται πως εφαρμόζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σε Ουιγούρους και μειονότητες για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.

Ο Μάικ Πομπέο, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, με ανάρτησή του στο Twitter, καταδίκασε την αποστείρωση, τις εξαναγκαστικές αμβλώσεις και τις ενδομήτριες συσκευές (IUD) που επιβάλλονται σε Ουιγούρους

Συγκεκριμένα, ο Πομπέο έγραψε σήμερα (29/06):

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη χρήση εξαναγκαστικού ελέγχου του πληθυσμού εναντίον Ουιγούρων και άλλων γυναικών από μειονότητες και καλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να σταματήσει την εκστρατεία καταπίεσής του. Η Ιστορία θα κρίνει πώς ενεργούμε σήμερα».

​Η εν λόγω τοποθέτηση έρχεται ύστερα από δημοσίευση του Associated Press, που επικαλέστηκε αντίγραφο έρευνας του ακαδημαϊκού, Άντριαν Ζενζ, σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο εφαρμόζει πρακτικές εξαναγκαστικού ελέγχου των γεννήσεων ώστε να περιορίσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό στην επαρχία Σιντσιάνγκ.

Ο Πομπέο, σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισημαίνει:

«Ο κόσμος έλαβε ανησυχητικές αναφορές, σήμερα, ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα χρησιμοποιεί αναγκαστική αποστείρωση, καταναγκαστική άμβλωση και καταναγκαστικό οικογενειακό προγραμματισμό εναντίον Ουιγούρων και άλλων μειονοτήτων στο Σινγιάνγκ, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας καταπίεσης».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την προαναφερθείσα έκθεση ως «ψευδή είδηση» και είπε στο AP ότι όλοι όσοι βρίσκονται στη χώρα, «ανεξάρτητα από το αν είναι εθνοτική μειονότητα ή Κινέζοι Χαν, πρέπει να ακολουθούν και να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο».

Tags:
Μάικ Πομπέο, μειονότητα, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK