18:27 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο διαδήλωσης βρέθηκε το φερόμενο σπίτι του Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη και διευθύνοντα συμβούλου της Amazon, με τους διαμαρτυρόμενους να απαιτούν το κλείσιμο της εταιρείας και τοποθέτησαν «γκιλοτίνα» έξω από αυτό.

Ακτιβιστές τοποθέτησαν «γκιλοτίνα» έξω από το φερόμενο σπίτι του Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη και διευθύνοντα συμβούλου της Amazon στην Ουάσινγκτον και απαίτησαν τον τερματισμό λειτουργίας της εταιρείας. 

Πολλά βίντεο αναρτήθηκαν στο Twitter, την Κυριακή (28/06), και φαίνονται δύο διαδηλωτές να στέκονται δίπλα από μια κατασκευή που προσομοίαζε σε γκιλοτίνα.

Ένας διαδηλωτής ακούγεται να φωνάζει σ' έναν τηλεβόα το εξής:

«Όταν απειλούνται και δεν έχουμε φωνή, τα μαχαίρια βγαίνουν».

​Η εκδήλωση διαφημίστηκε στο Twitter και σε αφίσα η Amazon κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με την Αστυνομία για «επιτήρηση» υπαλλήλων, προκαλώντας «ρατσιστικούς φόβους» και αποστασιοποίηση των συνδικάτων.

​Ένας από τους εργαζόμενους, ο Κρις Σμολς, απομακρύνθηκε από την εταιρεία, φέτος, αφού ηγήθηκε απεργίας στη Νέα Υόρκη λόγω κακών συνθηκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο παρελθόν, η Amazon κατηγορήθηκε για αποτυχία της συνδικαλιστικής οργάνωσης και κακομεταχείριση των εργαζομένων της, όπως το να αναγκάζει τους υπαλλήλους να φορούν βραχιολάκια με δυνατότητα παρακολούθησης.

Ο Μπέζος θεωρείται το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, με καθαρή αξία περιουσίας που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tags:
γκιλοτίνα, Τζεφ Μπέζος, ΗΠΑ, Amazon
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK