19:41 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Χόφμαν, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ή στοιχεία για την ύπαρξη «ρωσικής αμοιβής» στους Ταλιμπάν.

Την απουσία αποδείξεων για τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «New York Times» ότι οι ρωσικές αρχές πλήρωναν τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τζόναθαν Χόφμαν.

«Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να αξιολογεί τις πληροφορίες ότι οι ρωσικές αρχές είχαν αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα εναντίον των ΗΠΑ, συγκροτώντας συμμαχία με δυνάμεις στο Αφγανιστάν» δήλωσε ο Χόφμαν, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί τους σχετικούς ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντα λαμβάνουμε μέτρα ασφαλείας για τις δυνάμεις που διατηρούμε στο Αφγανιστάν».

Την Παρασκευή, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ισχυρίστηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία αναφερόταν ότι οι Ρώσοι πλήρωναν τους Ταλιμπάν για να δολοφονούν μέλη της ξένης στρατιωτικής δύναμης που επιχειρεί στο Αφγανιστάν.

Τόσο η Μόσχα όσο και οι Ταλιμπάν έσπευσαν να διαψεύσουν τις σχετικές πληροφορίες, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ενημερωθεί ο ίδιος ή ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, για την ύπαρξη τέτοιου είδους έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο δημοσίευμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας εν μέσω των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Καμπούλ, Ουάσιγκτον και Ταλιμπάν, οι οποίες έχουν ως στόχο τη σταδιακή και οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

Tags:
στρατιωτικοί, στρατιώτες, Ρωσία, Ταλιμπάν, Πεντάγωνο, Αφγανιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK