13:20 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ομάδα γερουσιαστών στις ΗΠΑ τάσσεται ενεργά κατά της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει στρατεύματα από τη Γερμανία.

Μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να εμποδίσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει την πρωτοβουλία του να αποσύρει μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, εκτός εάν υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. 

Στις αρχές του μήνα, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τα σχέδια της Ουάσινγκτον να μειώσει τις δυνάμεις της κατά περίπου 9.500 στρατιώτες ως ποινή για την υποτιθέμενη αποτυχία του Βερολίνου να διαθέσει 2% του προϋπολογισμού του για την άμυνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ.

Σε απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Μάρκο Ρούμπιο, Κρις Κουνς, Τιμ Κέιν, και Τζιν Σάχιν εισήγαγαν μια τροπολογία του νόμου περί εθνικής άμυνας για το οικονομικό έτος 2021 (NDAA) που θα περιόριζε τη χρήση κεφαλαίων για τη μείωση του αριθμού των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ενεργά στη Γερμανία.

Η παραπάνω απόφαση έγινε γνωστή σε δήλωση που κοινοποίησε το γραφείο του βουλευτή Μιτ Ρόμνεϊ.

Η εν λόγω τροπολογία θα εμπόδιζε τη χρήση κεφαλαίων για απόσυρση στρατευμάτων έως ότου ο υπουργός Άμυνας υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο και στη συνέχεια πιστοποιήσει ότι η μείωση πληροί επτά προϋποθέσεις που περιγράφονται στη δήλωση.

Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, Γερουσιαστές, Γερουσία, στρατός, Ντόναλντ Τραμπ, στρατεύματα, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK