19:06 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών για τον Άνθρωπο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του Τραμπ είχε εξασφαλίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δόσεις Remdesivir, το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ να εξασφαλίσει όλα τα αποθέματα της Remdesivir (ρεμδεσιβίρη), ένα από τα πρώτα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία του κορονoϊού, έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ειδικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Ουάσινγκτον αγόρασε όλο το απόθεμα αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς το φάρμακο για τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε ο «Guardian». 

«Έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος της αποθεμάτων του φαρμάκου, οπότε δεν μένει τίποτα για την Ευρώπη. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό εγκεκριμένο φάρμακο και πού είναι ο μηχανισμός πρόσβασης; Για άλλη μια φορά είμαστε τελευταίοι στην ουρά» δήλωσε ο Δρ Άντριου Χιλ, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Επέκρινε ακόμη τον Λευκό Οίκο για τη μονομερή του δράση και κάλεσε τον κόσμο να διερωτηθεί τι θα γινόταν αν αυτό ήταν το εμβόλιο.

Δεδομένου ότι το φάρμακο έχει κατοχυρωθεί εμπορικά από την εταιρεία Gilead, καμία άλλη εταιρεία δεν επιτρέπεται από την εμπορική νομοθεσία να το παράγει.

Η συμφωνία ανησύχησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να εργαστούμε συνεργατικά και συνεργατικά να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς».

Εκτός από το στεροειδές δεξαμεθαζόνη, το Remdesivir είναι το μόνο φάρμακο εγκεκριμένο ως θεραπεία κατά της COVID-19.

Με την κίνηση αυτή των ΗΠΑ, η δεξαμεθαζόνη, που ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια, παραμένει φθηνή και διαθέσιμη και ίσως η μόνη προσιτή επιλογή για τον υπόλοιπο κόσμο πριν από την άφιξη ενός εμβολίου.

Tags:
θεραπεία, SARS-CoV-2, COVID-19, κορονοϊός, φάρμακο, ΗΠΑ, Ευρώπη, ρεμδεσιβίρη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK