20:57 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο αμερικανικής δικαστικής εντολής βρέθηκαν καύσιμα ιρανικών τάνκερ με κατεύθυνση προς τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το οποίο γίνεται λόγος για κατάσχεση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ο Αμερικανός δικαστής, Τζέιμς Μπόασμπεργκ, εξέδωσε εντολή ώστε να κατασχεθούν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια βαρέλια από τέσσερα ιρανικά τάνκερ που κατευθύνονται στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενδέχεται να μπορεί να αξιωθεί η απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας των καυσίμων και ίσως εξουσιοδοτηθεί η Ακτοφυλακή για να τα κατασχέσει.

Η εν λόγω αγωγή κατατέθηκε με σκοπό να εμποδιστούν μελλοντικές μεταφορές καυσίμων στη Βενεζουέλα μιας και ήδη πέντε ιρανικά τάνκερ έφτασαν, στις αρχές Ιουνίου, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα πλοία είχαν στρατιωτική συνοδεία αφού οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εξετάζουν το πώς θα απαντήσουν στις μεταφορές καυσίμων στη Βενεζουέλα με ιρανικά τάνκερ, παραβιάζοντας -επί της ουσίας- τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον και στις δύο χώρες.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν και πώς θα ενεργήσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να κατασχέσει τα καύσιμα, μιας και πρέπει να αποδείξει ότι στοιχειοθετείται η απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με τον νόμο σε αστικές διαδικασίες ώστε να δημευθούν μόνιμα.

Tags:
Βενεζουέλα, Ιράν, ΗΠΑ, κατάσχεση, δεξαμενόπλοιο, υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, καύσιμα, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK