06:32 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (375)
0 02
Βρείτε μας

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Κάνιε Γουέστ εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, εξέφρασε ο δημοφιλής τραγουδιστής Κάνιε Γουέστ.

Με hashtag #2020VISION, o καλλιτέχνης της hip-hop μουσικής σκηνής υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να «συνειδητοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, πιστεύοντας στον Θεό, ενώνοντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας».

​Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουέστ εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες. Το 2018, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2024, ενώ το 2015 είχε δεσμευτεί να «τρέξει» στην προεδρική κούρσα του 2020.

Μάλιστα, ένας εκ των πρώτων υποστηρικτών του δημοφιλούς τραγουδιστή ήταν ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

​Και δεν ήταν ο μόνος…

​Το 2015, όταν και πρωτο-ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, ο Κάνιε Γουέστ γνωστοποίησε ότι βασική του ανησυχία ήταν η «βιομηχανία της υγείας».

Ο ίδιος δε έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τη στήριξή του στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπεραμυνόμενος του συνθήματος «Make America Great Again».

Τον περασμένο Ιανουάριο, άλλωστε, σε συνέντευξή του, υποστήριξε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον νυν πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο του 2019, μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ο Κάνιε Γουέστ εντέλει θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές και καταφέρει να τις κερδίσει, θα καταστεί ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ με επιχειρηματικό παρελθόν, μετά τους Ρόναλντ Ρίγκαν και Ντόναλντ Τραμπ.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (375)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Αμερική, ΗΠΑ, πρόεδρος, αμερικανικές εκλογές, αμερικανική κυβέρνηση, Κάνιε Γουέστ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK