02:50 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (158)
0 10
Βρείτε μας

Ομάδα διαδηλωτών έκαψε την αμερικανική σημαία έξω από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, διαμαρτυρόμενη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τη ρατσιστική βία.

Στην πυρά παραδόθηκε η αμερικανική σημαία, στο πλαίσιο νέας διαδήλωσης εναντίον της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν διάφορα συνθήματα εναντίον της ρατσιστικής βίας και του ρατσιστικού μίσους, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο σύμβολο του αμερικανικού έθνους.

​Η διαδήλωση έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο και εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων του «Black Lives Matter» (σ.σ. «Οι ζωές των μαύρων μετρούν»).

Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη επικράτησης έναντι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, των Μαρξιστών, των αναρχικών κ.α. Είχε υποστηρίξει δε ότι θα υπερασπιστεί τον αμερικανικό τρόπο ζωής, ο οποίος ξεκίνησε το 1492, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε τις ΗΠΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βεβηλώσει τα αγάλματά μας, να διαγράψει την ιστορία μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας».

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος διαδηλωτών, το βράδυ του Σαββάτου, «κατέβασε» το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου από πλατεία της Βαλτιμόρης.

Οι παραπάνω εξελίξεις επήλθαν ως συνέπεια των πολυήμερων διαδηλώσεων, οι οποίες ξέσπασαν στα τέλη Μαΐου, μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι επιζητούν την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας και των ανισοτήτων, έχουν βάλει στο στόχαστρο οτιδήποτε συμβολίζει ή αναπαράγει τον ρατσισμό. Σ’ αυτά, ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται αγάλματα και ιστορικά μνημεία, τα οποία -κατά τους ίδιους- συνδέονται με τον ρατσισμό, τη δουλεία ή την εξολόθρευση των ιθαγενών.

Θέμα:
George Floyd (158)
Tags:
Τζορτζ Φλόιντ, σημαία, Λευκός Οίκος, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδηλωτής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK