16:04 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περιορισμούς στη βίζα σε Κινέζους αξιωματούχους ανακοίνωσαν, την Τρίτη (07/07, τοπική ώρα), οι ΗΠΑ με φόντο το Θιβέτ, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί πως το Πεκίνο εμποδίζει την είσοδο ξένων στην αυτόνομη περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, την Τρίτη (07/07, τοπική ώρα), ότι έχει επιβάλει περιορισμούς στη βίζα σε Κινέζους αξιωματούχους λόγω της πολιτικής του Πεκίνου για πρόσβαση ξένων στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Μάικ Πομπέο επισημαίνει το εξής:

«Το Πεκίνο συνέχισε συστηματικά να εμποδίζει τα ταξίδια στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ και σε άλλες περιοχές του Θιβέτ από διπλωμάτες των ΗΠΑ και άλλους αξιωματούχους, δημοσιογράφους και τουρίστες, ενώ αξιωματούχοι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και άλλοι πολίτες απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση στις ΗΠΑ».

Ακόμα, προστίθεται:

«Ως εκ τούτου, σήμερα ανακοινώνω περιορισμούς στη βίζα για την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που είναι αποφασισμένοι να "εμπλακούν ουσιαστικά" στη διαμόρφωση ή στην εκτέλεση πολιτικών που σχετίζονται με την πρόσβαση αλλοδαπών σε περιοχές του Θιβέτ, σύμφωνα με τον νόμο περί Αμοιβαίας Πρόσβασης στο Θιβέτ του 2018».

Η κίνηση του Πομπέο έρχεται αφότου η Ουάσινγκτον εξέφρασε την υποστήριξή της προς την Ινδία στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ του Νέου Δελχί και του Πεκίνου σχετικά με τη θέση των συνόρων στο Λαντάκ, που βρίσκεται μεταξύ του Θιβέτ, του Τζαμού και Κασμίρ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ταξιδιωτικό ιστότοπο που εδρεύει στο Θιβέτ, «οι διεθνείς επισκέπτες στην ορεινή περιοχή πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εισόδου τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από το ταξίδι τους και η αυτόνομη περιοχή κλείνει για αλλοδαπούς σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους».

Tags:
βίζα, Θιβέτ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK