10:54 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά της πρόσφατης απόφασης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τις βίζες των ξένων φοιτητών στρέφονται τα κορυφαία Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ.

Το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ ζήτησαν από δικαστήριο την Τετάρτη να μπλοκάρει μια εντολή από την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απειλεί με ανάκληση τις βίζες των ξένων φοιτητών των οποίων τα μαθήματα γίνονται online εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η αγωγή των Πανεπιστημίων έρχεται έπειτα από ανακοίνωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να μεταφερθούν σε σχολές που προσφέρουν μαθήματα με φυσική παρουσία.

«Θα υποστηρίξουμε αυτήν την υπόθεση σθεναρά ώστε οι διεθνείς φοιτητές μας, και οι διεθνείς φοιτητές σε ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα, να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς την απειλή απέλασης» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Χάρβαρντ, Λόρενς Μπάκοου.

Η ICE (Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων) δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα εκδώσει βίζα σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα που είναι πλήρως διαδικτυακά για το φθινόπωρο και ότι τέτοιοι φοιτητές δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Τα πανεπιστήμια με σύστημα online και φυσικών τάξεων θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι αλλοδαποί φοιτητές λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα με παρουσία, για να διατηρήσουν το στάτους τους.

«Η εντολή ήρθε χωρίς προειδοποίηση - τη σκληρότητα της ξεπερνά μόνο η απερισκεψία της» δήλωσε ο Μπάκοου και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι σχεδιάστηκε σκόπιμα για να ασκήσει πίεση στα κολέγια και τα πανεπιστήμια για να ανοίξουν τις αίθουσες διδασκαλίας τους για εκ τους σύνεγγυς διδασκαλία αυτό το φθινόπωρο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτών και άλλων» πρόσθεσε.

Τα πανεπιστήμια λένε στην αγωγή τους ότι η εντολή αυτή θα βλάψει τους φοιτητές «πάρα πολύ», τόσο προσωπικά όσο και οικονομικά.

Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να εκδώσει μια προσωρινή περιοριστική διαταγή και «μόνιμη διαταγή αποφυγής», ώστε να εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής.

Ζητούν επίσης να κηρυχθεί η διαταγή παράνομη, να καλυφθούν τα δίδακτρά τους και να λάβουν οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση που το δικαστήριο κρίνει σκόπιμο.

Tags:
δικαστική απόφαση, απόφαση, ανάκληση, μήνυση, ΗΠΑ, βίζα, MIT, Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK