10:43 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διάταγμα για τους μετανάστες που θα ανοίξει τον δρόμο ακόμα και για την απόκτηση υπηκοότητας αποκάλυψε, την Παρασκευή (10/07, τοπική ώρα), πως θα υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε την Παρασκευή (10/07, τοπική ώρα) πως θα υπογράψει διάταγμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τη νομοθετική πράξη «Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)», δηλαδή αυτής που παρέχει προστασία και -υπό συνθήκες- άδεια εργασίας σε μετανάστες που έφτασαν παράνομα στις ΗΠΑ ενώ ήταν ανήλικοι. 

Μάλιστα, ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφο του δικτύου Telemundo το εξής:

«Αν κοιτάξετε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου [σχετικά με την DACA], έδωσαν στον Πρόεδρο τεράστιες εξουσίες και με βάση τις εξουσίες που έδωσαν, θα φτιάξω νομοσχέδιο για τη μετανάστευση. Μία από τις πτυχές του νομοσχεδίου θα είναι η DACA και έτσι θα δοθεί ένας δρόμος για την υπηκοότητα».

​Έπειτα, ο δημοσιογράφος προσπάθησε να διευκρινίσει τις προθέσεις του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπογράψει ένα νομοσχέδιο και, στη συνέχεια, επισήμανε ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τη μετανάστευση.

Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έρχονται σε αντίθεση με τις προηγούμενες τοποθετήσεις του σχετικά με την απόφαση της 18ης Ιουνίου, η οποία εμπόδισε την απόπειρα του Τραμπ να τερματίσει την DACA, δηλαδή το πρόγραμμα που προσφέρει προστασία από απέλαση σε έως και 700.000 μετανάστες.

Τότε, μάλιστα, είχε αναφέρει το εξής:

«Αυτές οι φρικτές και πολιτικά φορτισμένες αποφάσεις που βγαίνουν από το Ανώτατο Δικαστήριο είναι χαστούκι στο πρόσωπο ανθρώπων που είναι υπερήφανοι, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ρεπουμπλικάνοι ή Συντηρητικοί».

Tags:
υπηκοότητα, μετανάστες, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK