11:34 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας

To παράδειγμα δύο κομμωτριών από τις ΗΠΑ χρησιμοποιεί το αμερικανικό CDC, προκειμένου να δείξει πόση μεγάλη σημασία έχει η χρήση της μάσκας στην προστασία από τον κορονοϊό.

Δύο κομμώτριες από το Μιζούρι των ΗΠΑ είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσες ζωές μπορεί να προστατεύσει η μάσκα εν μέσω πανδημίας.

Το παράδειγμά τους, μάλιστα, αναφέρθηκε και από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Οι δύο κομμώτριες, σύμφωνα με το CNN, είχαν έρθει σε επαφή με 140 άτομα ενώ είχαν ασθενήσει από κορονοϊό χωρίς να το γνωρίζουν.

Μάλιστα, συνέχισαν να εργάζονται μέχρι τα τεστ να βγουν θετικά οπότε και ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών τους. Αυτό, θα μπορούσε να είχε πυροδοτήσει μια τεράστια τοπική έξαρση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, τελικά κανένα από τα 140  άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή δεν νόσησε από κορονοϊό αφού οι εργαζόμενες φρόντισαν να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

«Το να καλύπτεται το στόμα και η μύτη με υλικά φιλτραρίσματος εξυπηρετεί δύο σκοπούς: την προσωπική προστασία από την εισπνοή επιβλαβών παθογόνων και σωματιδίων και τον έλεγχο της πηγής για να αποφευχθεί η έκθεση άλλων σε μολυσματικά μικρόβια που μπορεί να αποβληθούν κατά την αναπνοή» λένε αξιωματούχοι του CDC σύμφωνα με το CNN.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών Ακόμα και οι σπιτικές μάσκες βοηθούν.

Tags:
μάσκες, μάσκα, πανδημία, CDC, κορονοϊός, κομμωτήριο, κομμωτής, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK