02:55 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ανησυχία που προήλθε από μυστηριώδεις κινεζικούς σπόρους τους οποίους έλαβαν πολλοί Αμερικανοί και θεωρήθηκαν ακόμα και ως μορφή «βιολογικού πολέμου» φαίνεται πως είναι λαχανικά και βότανα.

Κάτοικοι δεκάδων πολιτειών των ΗΠΑ ανέφεραν ότι, την περασμένη εβδομάδα, έλαβαν ύποπτα πακέτα με σπόρους από την Κίνα και πολλοί φοβήθηκαν για μια μορφή «βιολογικού πολέμου» από το Πεκίνο εναντίον της Ουάσινγκτον. 

Ο Οσάμα Ελ-Λίσι, αναπληρωτής διαχειριστής της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Υγείας των Φυτών & Ζώων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, δήλωσε στο USDA Radio πως, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 14 ξεχωριστά είδη φυτών μεταξύ των σπόρων από την Κίνα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα πακέτα που αναλύθηκαν φαίνεται να περιέχουν ως επί το πλείστον αβλαβείς σπόρους λαχανικών και μπαχαρικών, όπως «μουστάρδα, λάχανο, υδρόβιο σπανάκι και μερικά βότανα, όπως μέντα, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, λεβάντα και έπειτα άλλους σπόρους όπως είναι ο ιβίσκος».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι άλλο, όπως το ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν ανεπιθύμητα αντικείμενα από έναν πωλητή, ο οποίος, στη συνέχεια, δημοσιεύει ψευδείς κριτικές πελατών για να αυξήσει τις πωλήσεις του».

Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας υποσχέθηκε να συνεχίσει να συλλέγει και να ελέγχει το περιεχόμενο των μυστηριωδών πακέτων με τους σπόρους για να «προσδιορίσει εάν περιέχουν οτιδήποτε μπορεί να είναι ανησυχητικό για τη γεωργία των ΗΠΑ ή το περιβάλλον».

Την περασμένη εβδομάδα, και οι 50 Πολιτείες των ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τους μυστηριώδεις κινεζικούς σπόρους, των οποίων η παράδοση έχει επίσης αναφερθεί σε άλλα δυτικά έθνη, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες-μέλη της Ε.Ε. και η Αυστραλία.

Ο Ρόμπιν Προύισνερ, υπάλληλος ελέγχου σπόρων στο Υπουργείο Γεωργίας & Διαχείρισης Γης της Αϊόβα, την Παρασκευή (31/07), προειδοποίησε ότι οι σπόροι μπορεί να περιέχουν μια άγνωστη επικάλυψη, πιθανώς κάποιο είδος εντομοκτόνου ή μυκητοκτόνου, και ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις τοπικές καλλιέργειες.

Ακόμα, το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας και οι τοπικοί φορείς συμβουλεύουν τους πολίτες που λαμβάνουν τους μυστηριώδεις σπόρους να μην τους φυτέψουν και να επικοινωνήσουν με τις αρχές για περαιτέρω οδηγίες.

Οι ανησυχίες για τους κινεζικούς σπόρους άρχισε να αυξάνεται, την περασμένη εβδομάδα, αφού χιλιάδες μικρά πακέτα, τα οποία λανθασμένα είχαν χαρακτηριστεί ως «κοσμήματα» με κινεζική γραφή, έφτασαν σε γραμματοκιβώτια σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από την Κίνα, ορισμένοι από τους σπόρους προφανώς προήλθαν και από άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κιργιστάν.

Tags:
Κίνα, ΗΠΑ, σπόροι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK