02:35 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπαναχωρεί η Microsoft από τις διαπραγματεύσεις ως προς την αγορά του TikTok εξαιτίας της αντίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα.

Στοπ φέρεται να έβαλε η Microsoft στις διαπραγματεύσεις για την αγορά του TikTok λόγω της αντίθεσης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην κινεζική εφαρμογή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που επικαλείται ανώνυμες πηγές. 

Αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, οι ιθύνοντές του δεσμεύτηκαν να προσθέσουν 10.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αλλά είναι άγνωστο εάν η υπόσχεσή τους επηρεάσει την πρόθεση του Τραμπ, σύμφωνα με το προαναφερθέν δημοσίευμα.

Οι «New York Times» ανέφεραν, την Παρασκευή (31/07), ότι η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του TikTok, έτσι ώστε οι δραστηριότητες της εφαρμογής στις ΗΠΑ να ανήκουν σε αμερικανική εταιρεία, μια κίνηση που πιστεύεται ότι πληροί τα κριτήρια του Λευκού Οίκου.

Ακόμα, η «Wall Street Journal» ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση του Τραμπ συμμετείχε στις συνομιλίες, καθιστώντας σαφές ότι ο στόχος για το TikTok ήταν να είναι «αμερικανική ιδιοκτησία».

Ωστόσο, το Reuters υποστήριξε ότι η ByteDance, που είναι η μητρική εταιρεία της TikTok, συμφώνησε να εκχωρήσει τη λειτουργία της πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Βέβαια, η εκπρόσωπος της TikTok, Βανέσα Πάπας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Τραμπ για την απαγόρευση, επέμεινε ότι η εταιρεία είναι «εδώ σε μακροπρόθεσμη βάση» και «δεν σχεδιάζει να πάει πουθενά».

Tags:
Microsoft, TikTok, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK