04:38 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι είχε μια υπέροχη συνομιλία με τον CEO της Microsoft, Σατία Ναντέλο, προσθέτοντας ότι το TikTok δεν μπορεί να ελέγχεται από την Κίνα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν τον πειράζει εάν η Microsoft αποκτήσει την κινεζική εφαρμογή TikTok, αλλά ότι οποιαδήποτε αγορά από μια αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου.

«Δεν με πειράζει αν… η Microsoft ή κάποιος άλλος, μια μεγάλη εταιρεία, μια ασφαλής εταιρεία, μια πολύ αμερικανική εταιρεία το αγοράσει» είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Έθεσα μια ημερομηνία, περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε θα τεθεί εκτός λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι ευκολότερο εάν η Microsoft αγοράσει όλο το TikTok και όχι μόνο το 30% της εταιρείας.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα χρειαστεί να πάρει πολλά χρήματα από τη συμφωνία με το TikTok, πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση από τη Microsoft για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ByteDance, τη μητρική εταιρεία του TikTok, σχετικά με την αγορά της εφαρμογής το αργότερο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πριν από αυτό, ο Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει το TikTok, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταφέρει απευθείας δεδομένα στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, από τη λειτουργία του στις ΗΠΑ.

Tags:
ΗΠΑ, Κίνα, αγορά, Microsoft, TikTok, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK