21:28 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1183)
0 01
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που δέχεται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού καθώς έχουν καταγράψει τουλάχιστον 163.160 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ ο επαναπατρισμός σε περίπτωση που υπάρχουν «εύλογες» υποψίες πως έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που μίλησε στο Reuters, το σχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί, ωστόσο, δεν είναι οριστικό και ενδεχομένως να αλλάξει, προκειμένου η κυβέρνηση να αποκτήσει τη δυνατότητα να απαγορεύει την είσοδο σε πρόσωπα που υπάρχουν «εύλογες υποψίες» πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ή φέρουν άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αποφασίσει περιορισμό της μετανάστευσης, ενώ επέτρεψε στην αστυνομία συνόρων να απελαύνει ουσιαστικά αμέσως παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα, χωρίς την τήρηση των συνηθισμένων νομικών διαδικασιών. 

Το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει τον Μάιο πως η κυβέρνηση Τραμπ φοβόταν ότι πολίτες με διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και μεξικανική, μπορεί να μετακινηθούν μαζικά προς τις ΗΠΑ αν η επιδημιολογική κατάσταση στο Μεξικό χειροτερέψει, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση για τα αμερικανικά νοσοκομεία.

Το σχέδιο για την επιβολή του μέτρου, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε η εφημερίδα «The New York Times» χθες, προβλέπει πως θα το ανακοινώσουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η task force του Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση εντός της εβδομάδας.

Οι ΗΠΑ πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα παγκοσμίως από την πανδημία του κορονοϊού, μετρώντας τουλάχιστον 163.160 νεκρούς και πάνω από πέντε εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1183)
Tags:
COVID-19, ΗΠΑ, κρούσματα, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK