07:02 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Αφροαμερικανός Τζέικοπ Μπλέικ είναι πλέον παράλυτος αφού πυροβολήθηκε από την αστυνομία στην πολιτεία του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, δήλωσε ο πατέρας του στους «Chicago Sun-Times» την Τρίτη.

Ο πατέρας του Μπλέικ είπε ότι ο γιος του έχει πλέον «οκτώ τρύπες» στο σώμα του και είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω σύμφωνα με τους «Chicago Sun-Times». Οι γιατροί δεν γνωρίζουν επί του παρόντος εάν ο τραυματισμός είναι μόνιμος ή αν θα είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσουν, πρόσθεσε η εφημερίδα.

«Θέλω να βάλω το χέρι μου στο μάγουλο του γιου μου και να τον φιλήσω στο μέτωπό του και μετά θα είμαι εντάξει» είπε ο πατέρας του Μπλέικ. «Θα τον φιλήσω με τη μάσκα μου. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να αγγίξω τον γιο μου».

Ο Μπλέικ πυροβολήθηκε οκτώ φορές στο Κενόσα του Ουισκόνσιν την Κυριακή μπροστά σε τρία από τα παιδιά του, όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο για να σταματήσει έναν τσακωμό μεταξύ δύο γυναικών.

Πολλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους έπειτα από το συμβάν τόσο στο Ουισκόνσιν όσο και αλλού στη χώρα. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ουισκόνσιν βανδαλίστηκαν τοπικές επιχειρήσεις.

Οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανάγκασε χθες τις Αρχές να καλέσουν την Εθνοφρουρά.

Tags:
αστυνομία, πυροβολισμοί, διαδηλώσεις, Ουισκόνσιν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK