20:13 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε επτά πυροβολισμούς από τον αστυνομικό Ράστιν Σέσκι, την Κυριακή (23/08), στο Ουισκόνσιν, και το θύμα είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι που έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Πολιτείας, την Τετάρτη (26/08, τοπική ώρα).

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν ανακοίνωσε, την Τετάρτη (26/08, τοπική ώρα), πως ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, την Κυριακή (23/08), ταυτοποιήθηκε και ονομάζεται Ράστιν Σέσκι. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι δεν βρέθηκε κάμερα στο σώμα του αστυνομικού που να έχει καταγράψει το περιστατικό, μιας και το Αστυνομικό Τμήμα της Κομητείας Κενόσα δεν τις χρησιμοποιεί.

Ωστόσο, αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια διερεύνησης του περιστατικού, ο Μπλέικ παραδέχθηκε πως είχε μαχαίρι στην κατοχή του και, μάλιστα, αυτό και μόνο αυτό βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αξιωματικοί βρέθηκαν σε μια κατοικία στην Κομητεία Κενόσα, αφού μια γυναίκα κάλεσε και κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της ήταν εκεί ενώ δεν θα έπρεπε.

Επιπλέον, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της διαμάχης, οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον 29χρονο Μπλέικ.

Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται το εξής:

«Κρατώντας το πουκάμισο του κ. Μπλέικ, ο αξιωματικός Ράστιν Σέσκι έριξε με το όπλο υπηρεσίας του επτά φορές. Ο αξιωματικός Σέσκι πυροβόλησε με το όπλο στην πλάτη του κ. Μπλέικ. Κανένας άλλος αξιωματικός δεν χρησιμοποίησε το όπλο του».

​Υπενθυμίζεται ότι ο Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε, την Κυριακή (23/08), στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, μπροστά σε τρία από τα παιδιά του, όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο.

Έκτοτε, έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις και έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Ο πατέρας του Μπλέικ, σύμφωνα με τους «Chicago Sun-Times», αποκάλυψε ότι ο γιος του έχει πλέον «οκτώ τρύπες» στο σώμα του και είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Επίσης, προστίθεται στο εν λόγω δημοσίευμα ότι οι γιατροί δεν γνωρίζουν -επί του παρόντος- εάν ο τραυματισμός του Μπλέικ είναι μόνιμος ή αν θα είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσουν.

Tags:
αστυνομικός, Τζέικομπ Μπλέικ, Ουισκόνσιν, πυροβολισμός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK