02:27 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Ρωσία και στο γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Μόσχα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Νιου Χαμσάιρ, την Παρασκευή (28/08, τοπική ώρα).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι λόγω των Δημοκρατικών που αντιτίθενται στην κατασκευή αγωγών, η χώρα πρέπει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία. 

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή (28/08, τοπική ώρα), στο πλαίσιο ομιλίας του στο Νιου Χαμσάιρ:

«Η Νέα Αγγλία έχει τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στις ΗΠΑ. Ξέρετε γιατί; Επειδή ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δεν επιτρέπει την τοποθέτηση αγωγού για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από τα οποία έχουμε πολύ, στην Πολιτεία. Ξέρετε από πού αγοράζετε την ενέργειά σας; Από τη Ρωσία. Δεν το γνωρίζατε; Έχετε πολλά πλοία από τη Ρωσία επειδή ο Κυβερνήτης Κουόμο από τη Νέα Υόρκη δεν επιτρέπει τον αγωγό».

Οι ΗΠΑ αγόρασαν, το 2019, κατά μέσο όρο 515.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη Ρωσία.

Άλλωστε, οι συνολικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στις ΗΠΑ εκτιμώνται στα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2019.

«Με τιμά ότι αντίπαλός μου είναι ο χειρότερος υποψήφιος των Δημοκρατικών στην ιστορία»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τραμπ επέκρινε γι' άλλη μια φορά τόσο την ηλικία όσο και την ευφυΐα του Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε το εξής:

«Νομίζω ότι έχω την τιμή να έχω ως αντίπαλό μου τον χειρότερο υποψήφιο που έχουν ορίσει ποτέ οι Δημοκρατικοί. Τα 78 χρόνια είναι εντάξει, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, όχι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν θα γίνει 78, μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Πετρέλαιο, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK