01:55 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1198)
0 02
Βρείτε μας

Στις 3 Νοεμβρίου θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και μοντέλο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προβλέπει περισσότερους από 260.000 νεκρούς στη χώρα εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, προβλέπει πως το σύνολο των νεκρών από τη νόσο COVID-19 στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 260.000 έως τις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή την ημέρα πραγματοποίησης των προεδρικών εκλογών. 

Ο διοικητής του IHME, δρ Κρίστοφερ Μάρεϊ, δήλωσε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 6 Αυγούστου:

«Βλέπουμε ένα rollercoaster στις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι φορούν μάσκες και εφαρμόζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση πιο συχνά, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται και όταν οι λοιμώξεις μειώνονται, ρίχνουν την άμυνά τους και σταματούν να λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερες μολύνσεις και έτσι, δυνητικά, ο κύκλος των θανάτων αρχίζει ξανά».

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 6 εκατομμύρια καταγεγραμμένες περιπτώσεις της νόσου COVID-19 στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ενώ, την Κυριακή (30/08), καταγράφηκαν 35.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, που είναι η μικρότερη ημερήσια αύξηση μολύνσεων.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1198)
Tags:
νεκροί, θάνατοι, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK