21:17 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Στοπ» βάζει ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε πόλεις που έχουν γίνει «ζώνες αναρχίας», όπως χαρακτηρίζονται αφού μαίνονται ταραχές, μέσω ενός σχετικού Μνημονίου που υπέγραψε την Τρίτη (02/09, τοπική ώρα).

Μνημόνιο για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε πόλεις που, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καταπολεμούν ανεπαρκώς τις ταραχές υπέγραψε, την Τρίτη (02/09, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ανάμεσα σε άλλα, στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται το εξής:

«Η κυβέρνησή μου δεν θα επιτρέψει στα ομοσπονδιακά δολάρια των φορολογούμενων να χρηματοδοτήσουν πόλεις που εθελοντικά έχουν υποβαθμιστεί σε παράνομες ζώνες».

Αυτό το μέτρο ισχύει για το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Λευκός Οίκος θα αποφασίσει τον τρόπο που θα πρέπει τα υπουργεία να αναφέρουν τα χρήματα που δαπανώνται σε αυτές τις πόλεις.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος θα καταρτίσει προτάσεις, εντός του μήνα, για το πώς θα περικοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε αυτές τις πόλεις και, μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας διατάχθηκε να δημοσιεύσει επίσημα τον σχετικό κατάλογο με τις τοποθεσίες οι οποίες, όπως υποστηρίζεται, έχουν μετατραπεί σε «ζώνες αναρχίας».

Συγκεκριμένα, στο Μνημόνιο γίνεται σαφές το εξής:

«Η αναρχία έχει καταλάβει πρόσφατα ορισμένες από τις Πολιτείες και τις πόλεις μας. Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πολιτειακές και τοπικές αρχές έχουν συμβάλει στη βία και στην καταστροφή των δικαιοδοσιών τους, χωρίς να επιβάλλουν νόμους, στερώντας από τις αστυνομικές υπηρεσίες την εξουσία ή σημαντική χρηματοδότηση και αρνούνται να δεχτούν βοήθεια από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι, από τα τέλη Μαΐου, διαμαρτυρίες και ταραχές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν ξεσπάσει σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως και σε αρκετές χώρες του κόσμου, στον απόηχο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λαβή αστυνομικού, στη Μινεάπολη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε πολλές περιπτώσεις, συγκρούστηκε δημοσίως με πολιτειακές και τοπικές Αρχές, απαιτώντας να επιτρέψουν ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την καταστολή των ταραχών.

Tags:
κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, χρηματοδότηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK