11:34 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπαναχώρησε από την υπόσχεσή του για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, δηλώνοντας ότι ένα «μικρό» αμερικανικό απόσπασμα θα παραμείνει στην Αραβική Δημοκρατία «για το πετρέλαιο».

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει τη στρατηγική της Ουάσινγκτον στη Συρία αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που επικαλείται, χωρίς να τον κατονομάζει, το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek».

«Καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και οι δύο υποψήφιοι υπόσχονται να τερματίσουν τους «ατελείωτους πολέμους που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους» αναφέρεται στο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού.

Όμως σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών, «οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία στρατηγική στη Συρία», καθώς το Πεντάγωνο συνεχίζει να διατηρεί την αμερικανική στρατιωτική αποστολή στην αραβική χώρα, προκειμένου να «διασφαλίσει μια ολοκληρωτική ήττα του ISIS», σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία, αλλά τελικά υπαναχώρησε, δηλώνοντας ότι ένα «μικρό» αμερικανικό απόσπασμα θα παραμένει στην περιοχή για να «προστατεύει το πετρέλαιο».

Επίσης, στο δημοσίευμα του «Newsweek» φιλοξενείται δήλωση της εκπροσώπου του Πενταγώνου, Τζέσικα ΜακΝάλτι, ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ δεν συντονίζεται και δεν μοιράζεται πληροφορίες με τη Ρωσία για τη Συρία.

«Περιστασιακά ενημερωνόμαστε τυχαία για σχεδιασμένες ρωσικές επιθέσεις σε στόχους του ISIS δυτικά του ποταμού Ευφράτη» επισήμανε.

Το σχόλιο ήλθε έπειτα από τη δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο τέλος Αυγούστου ότι Ρώσοι στρατιώτες έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν σύγκρουση με ένα αμερικανικό όχημα στη Συρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε κατηγορήσει τότε τους Ρώσους στρατιώτες ότι ευθύνονταν για τη σύγκρουση με το αμερικανικό στρατιωτικό όχημα παρότι δεκάδες βίντεο από το συμβάν αποδείκνυαν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την αποφύγουν. 

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Λευκός Οίκος, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK